Що таке Книга Мормона?

Коли ми читаємо цю книгу, її слова можуть допомогти нам зрозуміти мету нашого життя, відповісти на важливі запитання, а також наближати нас до Ісуса Христа.

Книга Мормона містить священні писання послідовників Ісуса. Так само, як Бог говорив з Мойсеєм і Ноєм у Біблії, Він говорив з людьми на Американському континенті. Ці чоловіки, які називаються пророками, записали слово Бога. Їхні писання, зрештою, були зібрані в одну книгу пророком на ім'я Мормон.

Бог завжди навчав Свій народ через живих пророків. Як і ми у наші дні, жінки і чоловіки того часу боролися зі спокусами, шукали мудрості і жили щасливо, коли дотримувалися вчень Ісуса Христа. Ми можемо бачити себе в їхніх історіях — натхненних духовних записах, які нас надихають. Книга Мормона є доказом того, що Бог любить усіх Своїх дітей і долучається до їхнього життя. Вона є свідченням істин, що знаходяться в Біблії, і божественності Ісуса Христа і Його вчень.ist.

Книга Мормона відповідає на важливі запитання

Книга Мормона може допомогти нам знайти відповіді на важливі запитання, які виникають у всіх нас у певні моменти життя:

  • Чи є життя після смерті?
  • Що чекає на нас по той бік?
  • Яка мета життя?
  • Як мені знайти щастя і спокій зараз?
  • Чи Бог знає мене і чує мої молитви?
  • Як я можу уникати гріха і навчитися дійсно каятися?

Якщо ви хочете, місіонери можуть зустрітися з вами і обговорити уривки з Писань, які відповідають на ці запитання. Вони також принесуть безкоштовний примірник Книги Мормона.

Обіцяння Книги Мормона

Бог обіцяє нам, що якщо ми читатимемо Книгу Мормона з відкритим серцем і розумом, то Він відкриє кожному з нас її божественність та її істинність через натхнення від Святого Духа. Приблизно 80 000 місіонерів навчають людей про цю книгу 107 мовами на шести континентах — і ці люди перевіряють дане обіцяння на практиці. Місіонери безкоштовно видають примірники Книги Мормона, а мільйони людей вважають її однією зі своїх найцінніших надбань. Чоловіки і жінки з усього світу найрізноманітнішого походження дізнаються про те, що Книга Мормона може допомогти нам знайти спокій і віру в цьому житті та вічне спасіння у прийдешньому житті.

Як ми отримали Книгу Мормона у наші дні?

У 1823 році ангел привів Джозефа Сміта до цих стародавніх літописів, які він потім переклав силою Бога. Як і стародавні пророки до нього, Джозеф Сміт служив Божим посланцем і свідчив про Спокуту Ісуса Христа і здатність Спасителя змінити наше життя.

Чому Книга Мормона важлива?

Принципи, записані в Книзі Мормона, — віра в Ісуса Христа, покаяння, хрищення, радість, спасіння — змінили життя стародавніх людей. У наші дні Книга Мормона вплинула на життя мільйонів людей по всьому світу, допомагаючи їм наближатися до Ісуса Христа.

Яку користь може дати мені у житті Книга Мормона?

Писання — це не просто давні слова та історії. Вони є актуальними, своєчасними повідомленнями стосовно проблем, з якими ми стикаємося. Якщо перед тим, як читати Книгу Мормона, ви постійно запитуватимете себе: “Про що тут насправді говориться?”, то дізнаєтеся, що вона містить багато чого актуального для вас у вашому житті. Книга була написана, щоб надихати читачів приймати рішення, які, зрештою, покращать їхнє життя і наблизять їх до Бога. Автори сподівалися, що слова книги приведуть людей до Ісуса Христа та змінять їхню поведінку, позбавлять від суму, непевності й страху, запропонують мету і скерування світогляду людей і нададуть доказ того, що Бог все ще є “Богом чудес” (Мормон 9:10).

Важливість Книги Мормона у світі може вимірюватися у кількості розданих примірників або загальному збільшенні кількості людей, які вирішують іти за Ісусом Христом, прочитавши цю книгу. Однак найважливіший ефект — чітко особистий. Книга Мормона відповідає на запитання, надає надію і зміцнює духовну силу в кожній окремій людині.

Знайдіть спокій, читаючи Книгу Мормона
Залиште заявку на отримання безкоштовного примірника

Люди, чиє життя змінилося після прочитання Книги Мормона, знайшли її, коли були грішниками або коли були відданими Богові, коли відчували безнадію або коли були щасливими. Щоб знайти сенс у Книзі Мормона, люди можуть бути вченими або неосвіченими, самотніми або оточеними друзями і сім’єю, фінансово успішними або мати нестабільні доходи. Єдиною загальною характеристикою є те, що люди, на яких вплинула ця книга, беруться читати її з простим бажанням дізнатися і зрозуміти її істинність.

Поширені запитання

Люди мають багато запитань про “мормонів”, або більш шанобливо, про членів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів.