Skip main navigation
...
Усе можливо завдяки Спасителю
2:45

Ми можемо чинити краще і бути кращими

Ким є Ісус Христос?

Сином Божим

Ісус є Першонародженим від Бога Батька у дусі та єдиною дитиною Бога у плоті. Його земна мати Марія виношувала Його перед тим, як Він народився, і виховувала Його, коли Він був на землі. Його місія була визначена ще до створення світу.

Учителем

Ісус був найвеличнішим учителем з усіх, що будь-коли жили на землі, і Він продовжує навчати нас у наш час. Коли Ісусу було 12 років, він був у храмі й навчав там учителів (див. Від Луки 2:46). Вони дивувалися Його знанням. Протягом Свого життя Ісус виголошував великі проповіді.

Взірцем

Життя Ісуса було досконалим — безгрішним, і Він є для нас досконалим взірцем для наслідування. Усе, що стосується релігії, має робитися у Його святе ім’я.

Спасителем

Давньоєврейською мовою ім’я Ісуса — Єшуа, що означає “Спаситель”. Ісус виконав Свою роль Спасителя Своєю добровільною жертвою і Воскресінням.

Перезапустити
Наслідувати Ісуса Христа

Ким є Ісус Христос? Ісус є Спасителем світу. Наслідуючи Його, ми знайдемо більше миру і щастя у житті.

Коли Ісус був на землі, Він багато-чого навчав, а найважливіше, Він навчав любити.

Сучасні пророки і апостоли говорять про зміну та покаяння

Більша святість не прийде лише тому, що про неї просто попросили. Вона прийде тоді, коли ми робимо те, що потрібно, аби Бог змінив нас.

“Святість і план щастя”, Генеральна конференція, жовтень 2019 р.

Зміна нашої поведінки і повернення на “вірний шлях” є складовою покаяння, але лише однією з його складових. Справжнє покаяння також включає в себе повернення нашого серця і прагнень до Бога та відмову від гріха. Як пояснюється в книзі Єзекіїля, покаятися — означає “навернутися від … гріха, … робити право та справедливість: … заставу повернути … [і] ходити уставами життя, щоб не чинити кривди”.

Справжнє покаяння повинно включати в себе віру в Господа Ісуса Христа, віру в те, що Він може змінити нас, віру в те, що Він може простити нас, і віру в те, що Він допоможе нам уникнути подальших помилок. Завдяки такій вірі Його Спокута стає дієвою у нашому житті. Коли ми “згодом усвідомлюємо” і “розвертаємося” за допомогою Спасителя, ми можемо відчути надію в Його обіцяннях і радість прощення. Без Викупителя надія і радість, властиві покаянню, зникають, і покаяння просто стає незначною зміною поведінки. Але, виявляючи віру в Нього, ми стаємо наверненими в Його здатність і прагнення прощати гріх. …

Замість того, щоб виправдовуватись, хай нашим вибором буде покаяння. Через покаяння ми, подібно до блудного сина із притчі, можемо спам’ятатися і замислитися над вічним значенням наших дій. Коли ми розуміємо, як наші гріхи можуть вплинути на наше вічне щастя, ми не лише щиро покаємося, але також і будемо намагатися стати кращими. …

Той факт, що ми можемо покаятися, є радісною звісткою євангелії! Провина може бути “змита”. Ми можемо сповнитися радості, одержати прощення наших гріхів і мати “спокій у свідомості”. Ми можемо звільнитися від відчуття розпачу і з полону гріха. Ми можемо наповнитися чудовим світлом Бога і нам “не болітиме більше”. Завдяки нашому Спасителю, покаяння є не лише можливим, але також і радісним.

“Покаяння: радісний вибір”, Генеральна конференція, жовтень 2016 р.

В чаті сайту ComeUntoChrist.org зараз друкують…